Ministerie van Financiën

Samen werken aan een financieel gezond Nederland

Het werk van het ministerie van Financiën gaat over meer dan cijfers en geld alleen. Het gaat over mensen zoals jij en ik. Mensen met verwachtingen, zorgen, vragen, dromen en plannen. We rekenen bijvoorbeeld allemaal op financiering voor goede zorg en goed onderwijs. Op duidelijkheid over belastingtarieven en op betrouwbare banken en verzekeraars, in Nederland en daarbuiten. En we rekenen allemaal op duidelijkheid over exportregels en wat we wel en niet mee mogen nemen vanuit de vakantiebestemming.

Het ministerie van Financiën luistert naar wat er speelt in de samenleving van vandaag en heeft aandacht voor hoe Nederlanders hun toekomst zien. Met die kennis en inzichten leggen we samen met andere ministeries en binnen ons internationale netwerk de juiste verbindingen en brengen we Nederland verder. We zorgen ervoor dat Nederland en onze economie klaar zijn voor de steeds sneller veranderende wereld van morgen. Op alle fronten. Dat gaat niet vanzelf. En natuurlijk is daar ook geld voor nodig. Dat geld brengen burgers en bedrijven via belastingen bijeen, en verdeelt de overheid over zaken die we als samenleving belangrijk vinden. Daarvoor moeten er keuzes worden gemaakt en worden ingegrepen als dat nodig is. Om ons land financieel gezond te houden, moet onze economie namelijk in balans blijven en tegelijk ook ruimte krijgen om te groeien.

Samen zorgen we ervoor dat er in Nederland kansen zijn voor welvaart en groei voor iedereen, vandaag, morgen en daarna. Samen werken we aan een financieel gezond Nederland.

Werk jij met ons mee aan een financieel gezond Nederland?
Werk je graag in een dynamische omgeving? Wil je de mogelijkheden krijgen om je steeds te ontwikkelen en door te groeien? Dan pas je uitstekend bij het ministerie van Financiën. De lijnen zijn kort. Dat betekent dat ook starters snel met de politieke en ambtelijke top om de tafel zitten. Investeren in onze medewerkers vinden wij vanzelfsprekend. We willen dat iedereen zich thuis voelt bij het ministerie van Financiën, zichzelf volledig kan ontwikkelen en in kan zetten. Want samen werken aan een financieel gezond Nederland is waar we voor staan. Dit doen we vanuit verschillende perspectieven, achtergronden en inzichten, omdat we geloven dat dit onze denkkracht vergroot. Iedereen is welkom ongeacht culturele achtergrond, leeftijd, arbeidsvermogen, gender of seksuele voorkeur. Met jouw unieke bijdrage spelen we beter in op de behoeften uit onze samenleving.

Wil je meer weten?
Bekijk onze vacatures op www.werkenvoornederland.nl en stuur bij vragen of meer informatie een e-mail naar recruitment@minfin.nl

 

Over Ministerie van Financien:

  • Headquarter location: Korte Voorhout 7, 2511 CW Den Haag
  • Number of employees: Circa 1400
  • Which branch do you classify yourselves as? Rijksoverheid
  • What field of study are you interested in? Bij voorkeur studenten met een financiële, economische, fiscale of juridische achtergrond, maar we staan ook zeker open voor andere opleidingsachtergronden, zoals bestuurskundigen, politicologen, bedrijfskundigen, psychologen (of sociale wetenschappen), ict’ers etc.
  • In which study phase should students be in? Bij voorkeur derdejaars/vierdejaars. Dus eind bachelor of master.