Afstudeerder innovatie/outsourcing in de facility/workplace sector

Main Partners

Als afstudeerder doe je onderzoek binnen de vakgroep Huisvesting, Vastgoed en Facility Management (HVFM). We zijn op zoek iemand die graag onderzoek wil doen op het snijvlak van Innovatie, Outsourcing en FM/Huisvesting. Een mooie kans om ervaring op te doen in de consultancy en je verder te ontwikkelen.

Inhoud
Als afstudeerder doe je onderzoek binnen de vakgroep Huisvesting, Vastgoed en Facility Management (HVFM) van adviesbureau TwynstraGudde. We zijn op zoek iemand die graag onderzoek wil doen op het snijvlak van Innovatie en FM/Huisvesting. Steeds meer afdelingen kiezen ervoor hun niet primaire, operationele activiteiten op bijvoorbeeld het gebied van FM of huisvesting uit te besteden (outsourcen). Strategische activiteiten blijven veel organisaties zelf doen. Afspraken worden geformaliseerd in contracten. Anderzijds is er een stijgende behoefte aan wendbaarheid en innovatie. Oftewel, een adaptieve organisatie die de processen goed op orde heeft, maar anderzijds in staat is om te innoveren.

Jouw rol
Om dit verder te verkennen zijn wij op zoek naar een afstudeerder die onderzoek gaat doen naar adaptiviteit/innovatie binnen de facility & workplace sector. Mogelijke onderwerpen kunnen zijn:

 • De typering van een adaptieve organisatie binnen het facilitaire speelveld.
 • De mate waarin adaptiviteit, innovatie binnen de facilitaire & workplace sector bepaalt.
 • De condities waaronder adaptieve facilitaire organisaties kunnen functioneren.
 • Het creëren van een adaptieve cultuur binnen de facility en workplace management sector.
 • Grenzen aan adaptiviteit binnen facilitaire organisaties.

Bovenstaand geeft een eerste kader. Wij helpen jou graag bij een onderwerp dat past bij jouw ambitie en de eisen vanuit de universiteit. Vanuit TwynstraGudde krijg je begeleiding van een ervaren adviseur. Ook heb je beschikking tot ons netwerk om jouw scriptie een praktische insteek te geven en kun je ervaring opdoen binnen onze adviespraktijk.

Hoe gaat dit in zijn werk?

 • Voer een onderzoek uit binnen onze organisatie.
 • Krijg de mogelijkheid gebruik te maken van het netwerk van TwynstraGudde.
 • Voer waar nodig interviews met experts uit het vakgebied.
 • Ervaar hoe het is om binnen de adviespraktijk te werken.
 • De mogelijkheid je onderzoek te presenteren aan TwynstraGudde

Wat we van je vragen

 • Je hebt affiniteit met de thema’s innovatie en/of outsourcing
 • Je zit in de masterfase van een (bedrijfskundige of vergelijkbare) universitaire opleiding.
 • Je bent pro-actief en kan goed zelfstandig werken. Maar je houdt er ook van om in ons team aan te slag te gaan. Je probeert graag nieuwe dingen en bent nieuwsgierig.

Over ons
Jouw expertise deel je met ruim 30 collega’s binnen de adviesgroep Huisvesting, Vastgoed en Facility Management. Binnen onze afdeling is er een nauwe samenwerking met collega’s buiten onze groep (+/- 350 collega’s). Bijvoorbeeld op het gebied van samenwerkingskunde of veranderkunde. En zorgen we voor diverse inhoudelijke discussies via bijvoorbeeld kwartaalbijeenkomsten, vaklunches en trainingen. Als afstudeerder doe je volledig mee met alle teamactiviteiten. Dit biedt je de kans om kennis te maken met alle collega’s in onze adviesgroep. TwynstraGudde is een informele organisatie. We vinden het belangrijk om prettig samen te werken in een flexibele, creatieve omgeving met volop ruimte om te ondernemen.

Wat we bieden
Een stageplek voor 32 of 40 uur tegen passende arbeidsvoorwaarden.

Kennismaken
Zie je dit als een mooie kans om jezelf te bewijzen binnen TwynstraGudde? Reageer dan direct. Laat ons met een korte motivatie weten naar wat voor stageplek je op zoek bent. Dan plannen wij een afspraak met je in om je stage(onderwerp) te bespreken.

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Froukje Terpstra op nummer: 06 55 33 42 19 of per mail via fta@tg.nl!

Apply Now