Assistent Accountant bij PwC

Main sponsors

Wat betekent deze functie concreet?

Ben jij een HBO- of WO-starter of bijna afgestudeerd in Accountancy, Business Economics of Administration, Finance of Finance & Control? Wil jij je eerste werkervaring opdoen bij dé internationale speler in de accountancy: PwC? Ben jij vanaf december of januari tot mei 2020 fulltime beschikbaar? En wil jij jezelf op de kaart te zetten tijdens het busy season van de audit? Kun je achter elke vraag een vinkje zetten, lees dan snel verder. Hard work pays off: start jouw carrière bij PwC in Amsterdam en verzeker jezelf van een snelle start van je loopbaan!

Functieomschrijving

Never a dull moment in de wereld van de accountancy. Jij gaat aan de slag bij de afdeling Audit Support waar je audit teams ondersteunt in de uitvoering van opdrachten voor verschillende type (gerenommeerde) klanten. De afdeling Audit Support bestaat uit het Delivery Center (DC) en Competence Center (CC): een diverse en enthousiaste groep mensen, waar hard wordt gewerkt en collegialiteit erg belangrijk is.

Als medewerker (associate) van het DC ga je samen met reviewers beoordelen of klanten alle informatie juist hebben aangeleverd. Jij gaat zelfstandig aan de slag met het vastleggen van bewijsmateriaal in formats. Je controleert jaarrekeningposten en voert kwaliteitschecks uit op de cijfermatige juistheid van de gecontroleerde jaarrekening. Daarnaast ga je ook als associate bij het CC team aan de slag. Op het CC voer je verschillende controle testen uit op uiteenlopende producten. Hierbij is een grotere mate van oordeelsvorming vereist.

Een reviewer voorziet het afgeleverde werk van feedback, waardoor er veel aandacht is voor jouw professionele ontwikkeling. Je werkt met vertrouwelijke informatie van lokale, middelgrote en internationale spelers en gaat integer met deze informatie om.

Wie ben jij?

• Je bent (bijna) klaar met je WO Master, premaster of HBO opleiding in de richting Accountancy, Business Economics, Finance, Business Administration of Finance & Control;
• Je bent beschikbaar vanaf december 2019 of januari 2020 tot mei. Bij voorkeur 40 uur (in overleg 32 uur);
• Je bent analytisch en cijfermatig sterk;
• Je hebt goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden in het Nederlands en Engels;
• Je bent in staat om zowel zelfstandig als in teamverband te kunnen werken;
• Jij bent ambitieus, accuraat, verantwoordelijk, professioneel, resultaat- en servicegericht.

Wat mag jij van ons verwachten?

• Kennismaken met de Big 4 in Amsterdam en ontdekken of de accountancy iets voor jou is!
• Veel leren op professioneel en persoonlijke vlak: je start met een introductieweek, krijgt coaching on-the-job en hebt wekelijks stand-up-overleg met het hele team.
• Op vrijdag mag je op sneakers naar het werk. De rest van de week geldt business casual.
• Volledige reiskostenvergoeding met het OV.
• Een stimulerende werkomgeving met een informele en collegiale sfeer. Je profiteert van het beste van twee werelden: jouw PwC collega’s én je USG collega’s staan voor je klaar om je te helpen, met je mee te denken of gewoon om een kopje koffie te drinken.
• Een contract voor de duur van het project met mogelijkheid op verlenging bij PwC of USG Finance (bijvoorbeeld in de vorm van het USG Finance Traineeship).

Bedrijfsprofiel

PwC

PwC is opgericht in 1849 en uitgegroeid tot een wereldwijde zakelijke dienstverlener met activiteiten op het gebied van Digital Technology, Assurance, Tax en Advisory. Met een netwerk van firma’s in 158 landen en met meer dan 250.000 werknemers wereldwijd, bedienen zij een breed scala aan sectoren en klanten. Bij PwC Nederland werken bijna 5.500 mensen met elkaar samen.

USG Finance

USG Finance Professionals is in 1998 opgericht door twee Register Accountants, afkomstig van PwC. Inmiddels mogen wij onszelf al jaren vaste partner van PwC noemen. Waarbij wij voor verschillende projecten met elkaar samenwerken. USG Finance onderscheidt zich niet alleen door expertise in finance maar vooral ook door betrokkenheid, ambitie en humor. Een jonge, enthousiaste groep professionals waar ruimte is om jezelf te zijn en waar jij aan het stuur zit van je eigen ontwikkeling en carrière.

Contact

Wil jij je maximaal ontwikkelen en houd je van aanpakken? Dan ontvangen wij graag een recent cv. Deze kun je sturen naar Eline van der Pluijm (Recruiter USG Finance Professionals) via recruitment@usgfinance.nl. Voor vragen over deze functie kun je telefonisch contact opnemen via 06-10095650.

Apply Now