UvA Brug Sefa

Consultant Software License & Contract Compliance

Heb jij affiniteit met compliance vraagstukken en IT? En vind jij het leuk om zaken tot op de bodem uit te zoeken? Dan zijn wij op zoek naar jou!

KPMG Contract Compliance Services controleert en adviseert over de naleving van contractuele voorwaarden (met name softwarelicenties) tussen grote (inter)nationale klanten. Wij zorgen als onafhankelijke derde partij dat de grootste softwarebedrijven (zoals IBM en Microsoft) een optimaal rendement uit hun verkochte softwarelicenties halen. Met behulp van data-analyse en tooling brengen we de gebruikte en aangekochte software in kaart. Daarnaast adviseren wij organisaties over het beheren en optimaliseren van processen rondom softwaregebruik, met als doel de risico’s en IT-kosten te minimaliseren. Als consultant ben jij een belangrijke speler bij het uitvoeren van dit soort projecten.

Naast de werkzaamheden rondom softwarelicenties, dragen wij ook bij aan het optimaliseren van de opbrengsten van klanten die intellectuele eigendommen ontwikkelen en deze in licentie verkopen. Dit doen wij door dergelijke licenties (zoals patenten, octrooien, merken of digital content) bij hun contractpartijen te controleren. Tevens ondersteunen wij klanten bij het opstellen en aangaan van (grote) inkoopcontracten, door financiële variabele componenten en verrekeningen transparant en inzichtelijk te maken.

KPMG Contract Compliance Services groeit en is daarom opzoek naar versterking. Als consultant werk je in multidisciplinaire en veelal internationale teams die bestaan uit jonge en enthousiaste professionals. Jouw werkzaamheden zullen voornamelijk bestaan uit het verzamelen en analyseren van gegevens omtrent het gebruik van software en het bieden van ondersteuning bij het rapporteringproces. Door de juiste training krijg je bij ons de mogelijkheid om je te ontwikkelen tot een inhoudelijk sterke en zelfverzekerde consultant.

Het profiel

  • Je hebt een universitaire master studie afgerond in bijvoorbeeld: (technische) bedrijfskunde, (business) information management of (informatie)recht.
  • Van een Senior Consultant verwachten wij 2 á 3 jaar relevante werkervaring op het gebied van Software License Reviews en/of Software Asset Management
  • Je bent analytisch sterk en hebt affiniteit met IT.
  • Je bent communicatief vaardig en assertief.
  • Je vindt het leuk om in teams te werken en bent klantgericht.
  • Je hecht veel waarde aan het leveren van een hoge kwaliteit van je werk en hebt een professioneel kritische houding en een rechte rug.
  • Je hebt interesse in de wereld om je heen en bent maatschappelijk betrokken.

Ons aanbod

KPMG Nederland maakt deel uit van het internationale KPMG-netwerk, wereldwijd toonaangevend in Audit, Tax en Advisory. Met een heldere visie, sterke waarden en gedreven mensen willen we onze solide positie verder verstevigen. Wij zijn ambitieus, deskundig en internationaal georiënteerd.

KPMG is een internationaal netwerk van bedrijven met persoonlijke aandacht voor medewerkers.  We hebben een sterke marktpositie. Onze mensen werken dagelijks intensief samen in een prettige en stimulerende omgeving voor aansprekende cliënten.
Persoonlijke ontwikkeling staat centraal bij KPMG. Met gerichte training, opleiding en coaching helpen we onze medewerkers te excelleren en het beste uit zichzelf te halen.

KPMG staat open voor alle talenten. Met de meest uiteenlopende competenties. Vrouwen en mannen. Jong en oud. Ongeacht je culturele achtergrond, seksuele geaardheid of arbeidsbeperking. Samen pakken we de uitdaging op. Met elkaar. Met de klant.

Bij ons krijg je dan ook een uitstekend pakket aan primaire en secundaire (een leaseauto, laptop, smartphone, onkostenvergoeding en een premievrij pensioen), arbeidsvoorwaarden afgestemd op de laatste ontwikkelingen in de markt.

Apply Now