UvA Brug Sefa

Junior Management Consultant Operational Excellence

Jouw rol

Krijg je energie van het stroomlijnen en digitaliseren van cruciale strategische processen bij de meest toonaagevende bedrijven? Ga jij graag in gesprek met klanten om de impact van data (analytics) en innovaties zoals Blockchain en Robotics op de digitale strategie en besluitvorming te bepalen? En is het jouw ambitie om je kennis en ervaring op dit vakgebied te vergroten? Dan liggen er voor jou prachtige kansen om ons jonge en ambitieuze Corporate Strategy team – bestaande uit de 3 focusgebieden Robotics & AI, Value Management en OPEX – te komen versterken!

In de functie van Junior Management Consultant Operational Excellence binnen het Corporate Strategy team, werk je in projectteams mee aan adviezen over, én draag je bij aan het verbeteren van, de strategische kernprocessen van onze klanten. De vraagstukken zijn altijd actueel en urgent en hebben veelal een digitaal, innovatief of agile karakter. Je werkt bijvoorbeeld mee aan het ontwikkelen van een nieuw bedrijfsmodel door middel van procesanalyse en procesmining. Vanuit een strategisch perspectief adviseer je klanten hoe hier mee om te gaan en hoe deze verbeteringen binnen de klantorganisatie ingericht kunnen worden. Je begeleidt de klant tijdens het gehele proces: van analyse tot advies, het ontwikkelen van de oplossing, en het implementeren en optimaliseren. Wij werken vooral veel in de industrie, financiële sector, retail, transport, telecommunicatie en de publieke sector. Je werkt samen met je Capgemini Consulting collega’s in multidisciplinaire teams voor (inter)nationale klanten.

Hoe ziet een werkweek als startend consultant binnen ons team eruit?

Na een intensieve periode bij Capgemini Consulting’s opleidingsprogramma ‘The Institute’, start je op een klantproject. Jouw rol zal in het begin vooral ondersteunend zijn aan het projectteam. Als junior management consultant kun je gevraagd worden om deskresearch uit te voeren, een markt- of concurrentieanalyse op te stellen, of presentaties en workshops voor te bereiden en te begeleiden. Naarmate je meer ervaring hebt opgedaan, zul je snel merken dat je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt om zelf werkpakketten op te pakken. Standaardtaken bestaan niet; geen project of vraagstuk is hetzelfde, dat houdt ons werk uitdagend en afwisselend.

Wat vragen we van je?

Capgemini Consulting is op zoek naar authentieke collega’s met een passie voor het consultancy vak die daarnaast veel belang hechten aan continue professionele ontwikkeling, zowel persoonlijk als vakinhoudelijk. Je vindt het een uitdaging om multidisciplinair een duurzame (digitale) transformatie te realiseren; zowel samen met de klant als samen met collega’s. Je hebt er plezier in om in wisselende projectteams de klant te adviseren en ondersteunen bij nieuwe oplossingen. Initiatief, ondernemerschap en gecombineerd kwalitatief-kwantitatief inzicht zijn voor jou belangrijke kwaliteiten.

Je hebt daarnaast:

 • Een afgeronde WO masteropleiding. Opleidingen die goed aansluiten zijn bijvoorbeeld (Technische) Bedrijfskunde, (Technische) Bestuurskunde, Economie, Strategisch Management, of een bèta studie met economische affiniteit;
 •  0-2 jaar werkervaring;
 •  Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal; beheersing van de Duitse taal is een pre;
 •  Sterke analytische vaardigheden en je werkt resultaatgericht; je bezit het vermogen om complexe vraagstukken snel te analyseren en nieuwe, scherpe inzichten en oplossingen te genereren gebruikmakend van (proces) data;
 •  Sterke presentatie en workshop vaardigheden;
 •  Aantoonbaar ambitie en bent proactief wat blijkt uit de nevenactiviteiten die je naast je studie ontplooid hebt bij bijvoorbeeld een bestuur of binnen (top)sport;
 •  Buitenlandervaring (stage, studie) is een pre;
 •  Affiniteit met procesanalyse wat blijkt uit stage(s), scriptie(s), studiegerelateerde activiteiten of bijbanen is een pre.
 •  De motivatiebrief dient in het Nederlands te worden geschreven. CV mag in zowel Nederlands als Engels worden aangeleverd.

Wat we jou bieden

Bij Capgemini Consulting wordt je gedrevenheid beloond; er is veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. We staan bekend om onze op maat gemaakte groeipaden, onze individuele begeleiding en onze trainingen zowel on-the-job als op onze Capgemini University in Parijs. Bij Capgemini Consulting hechten we waarde aan proactiviteit en de vrijheid van het individu. Het consultancyvak is turbulent en van tijd tot tijd intensief. We willen graag dat je een baan hebt die goed in te passen is in jouw leven, die je energie geeft en bovenal bijdraagt aan de ontwikkeling van jouw talent. Tevens zal je de eerste 2 tot 3 maanden samen met alle young professionals uit Nederland en Duitsland ondergedompeld worden in de wereld van consultancy bij ons eigen “The Institute”. Klik op deze link voor meer informatie over “The Institute”.

Ons arbeidsvoorwaardenpakket omvat onder andere:

 • Een marktconform salaris;
 •  Een bonusregeling op maat;
 •  Een naar eigen keuze te besteden mobiliteitsvergoeding, bijvoorbeeld aan een leaseauto;
 •  Laptop en telefoonabonnement;
 •  Meerdere onkostenvergoedingen;
 •  26 vakantiedagen en de mogelijkheid om vakantiedagen bij te kopen;
  Een premievrij pensioen.

Voor meer informatie over Capgemini Consulting en het team Corporate Strategy kun je terecht op onze website. Vragen over deze vacature? Neem contact op met Annelies Westerman (Recruiter) via annelies.westerman@capgemini.com of 06-15622643.

Apply Now