UvA Brug Sefa

Regulatory Reporting Professional

In het kort

Ben jij die gedreven talentvolle starter of young professional en wil je je bezig houden met finance en jezelf op professioneel en persoonlijk vlak ontwikkelen? Wij zoeken ambitieuze Young Professionals voor de afdeling Statistical & ALM Risk reporting. Je gaat in teamverband werken aan concernrapportages en big data aanleveringen waarin onder meer de balans, p&l, liquiditeitsmanagement, betalingsverkeer, kredietverlening, effectenverkeer centraal staan. Natuurlijk heb je binnen het team je eigen verantwoordelijkheden. Onze  rapportages en big databestanden ondersteunen de externe toezichthouders (DNB/ECB) bij het maken van monetaire beleidsbeslissingen en het uitvoeren van toezicht op de Financiële sector. Je gaat je verdiepen en verbanden leggen (slim analyseren) met andere rapportages, waardoor je naast de verdieping ook een helikopterview ontwikkelt. Goede samenwerking met (internationale) stakeholders is van groot belang voor het neerzetten van een goed resultaat. In multidisciplinaire teams, met een Agile aanpak, verbeteren wij continue onze processen, data en rapportages. Ga jij met ons het avontuur rond big data en advanced analytics aan? Zet je het fundament voor een mooie carrière? Wij staan open voor jouw nieuwe ideeën. Vertel ons jouw verhaal. Wij zijn benieuwd! Kom jij ons team versterken?

Je werkomgeving

De afdeling Statistical & ALM Risk Reporting is binnen Finance verantwoordelijk voor enterprise reporting op het gebied van regulatory reporting aan DNB en ECB. De wereld rond de afdeling Reporting is uitdagend en volop in beweging. Als gevolg van nieuw te implementeren regelgeving ontwikkelen we nieuwe rapportages en gaan we steeds meer big data bestanden leveren aan de toezichthouders.Naast goed contact met onze belangrijkste afnemers DNB en ECB hebben wij veel contact met verschillende interne klanten zoals Risk, Asset & Liability Management en de verschillende business-lines. Tevens is er veelvuldig contact met onze stakeholders in binnen- en buitenland. Voor ons regulatory reporting team zijn we op zoek naar versterking. Het Statistical & ALM Risk Reporting team is een zeer gedreven en resultaat gericht en bestaat uit circa 40 medewerkers.

Je profiel

We bieden je veel kansen dus stellen we ook heldere eisen. Check of je aan het profiel van Young Professional Regulatory Reporting bij ABN AMRO voldoet:

 • Een recent afgeronde Bachelor of Master opleiding (bij voorkeur Financial Accounting/ Bedrijfs Economie)
 • Uitgebreide kennis van Excel en bij voorkeur Access
 • Analytisch sterk en handig met grote databestanden
 • Affiniteit met de laatste ontwikkelingen op het gebied van regulatory reporting
 • Communicatief vaardig.
 • Nieuwsgierig, kritisch en zoekt altijd naar een pragmatische oplossing
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal

We bieden

We bieden je een vliegende start van jouw carrière in de financiële dienstverlening. Dit binnen een professionele omgeving waar je met veel risk en finance disciplines in aanraking komt. We zijn prestatiegericht, maar de onderlinge sfeer blijft altijd informeel en de werkdruk gezond. Met zo veel kennis en ervaring van collega’s ontwikkel je niet alleen je expertise, maar leer je ook hoe je die slim toepast in een grote organisatie. Daarnaast ga je meewerken aan vernieuwingen die ons vak interessant maken en relevant houden. Je ontdek waar jouw talent ligt, waar jij het beste tot je recht komt en waar jij je uiteindelijk verder in wilt ontwikkelen. Je wordt goed begeleid en ABN AMRO biedt je daarom veel opleidings- en doorgroeimogelijkheden.ABN AMRO heeft goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden:

 • Een goed basissalaris
 • 13e maand
 • Vakantiegeld
 • Opleidingsbudget
 • Aantrekkelijke pensioenregeling
 • OV jaarkaart
 • Flexibele werktijden

Bij ABN AMRO zetten we onze kennis, kunde en ons netwerk in voor klanten. Zodat zij op basis van verantwoorde beslissingen hun doelen kunnen bereiken. In Nederland en daar buiten. Hierbij staat klantbelang altijd voorop. We willen dat klanten onze producten begrijpen en verkopen soms ‘nee’ als het risico van een product voor een klant te groot is. Klantbelang is ook: helder communiceren en slimme oplossingen bedenken die echt het verschil maken. Dat is ons doel.

 

Apply Now