Stagiair(e) Private Banking Business Professionals & Executives

Over de organisatie

Van Lanschot NV is houdstermaatschappij van F. van Lanschot Bankiers NV, de oudste onafhankelijke bank van Nederland. De meer dan 275 jaar rijke historie vormt het fundament voor de huidige bank: een stevige basis voor de toekomst. Van Lanschot is een gespecialiseerde en onafhankelijke Wealth Manager, die zich richt op het behoud en de opbouw van vermogen voor onze klanten.

Onze kracht zit in de bijzondere en sterke relatie die onze gevestigde namen Van Lanschot en Kempen & Co hebben met particuliere en institutionele klanten. Private Banking, Asset Management en Merchant Banking zijn de gebieden waarin we excelleren en waarin wij ons onderscheiden met persoonlijke aandacht, kennis en ervaring.

Van Lanschot is de Private Bank voor vermogende particulieren, ondernemers en familiebedrijven. Daarnaast richt Van Lanschot zich op Business Professionals & Executives, Healthcare Professionals en Verenigingen & Stichtingen.

De afdeling
Naast de reguliere kantoren heeft Van Lanschot een centraal team voor Business Professionals en Executives. Ons team richt zich op een specifieke doelgroep, namelijk: partners van de grote internationale accountants- en advocatenkantoren en bestuurders van beursgenoteerde ondernemingen. Deze interessante doelgroep heeft te maken met unieke financiële vraagstukken, zowel privé als zakelijk, waar wij als team in gespecialiseerd zijn. Op onze afdeling werken circa 20 medewerkers, bestaande uit Private Bankers, Relatiemanagers, Beleggingsadviseurs en diverse specialisten. Wij zijn gevestigd aan de Apollolaan in Amsterdam-Zuid. Zie https://www.vanlanschot.nl/bpe voor meer informatie over ons team.

De functie

Voor de afdeling Business Professionals & Executives zijn wij op zoek naar een meewerk stagiair(e). Jouw takenpakket bestaat o.a. uit:

 • Je handelt (financieel-) administratieve zaken van cliënten af en legt ze accuraat vast;
 • Je bereidt individuele afspraken van de private bankers voor door gegevens te verzamelen en diverse analyses te maken;
 • Ondersteuning bij het organiseren van diverse projecten, evenementen en commerciële acties;
 • Je signaleert behoeftes bij cliënten en legt deze aan de private banker voor;
 • Je signaleert mogelijke verbeteringen in de cliëntprocessen binnen de afdeling.

Functie-eisen

Werken bij Van Lanschot betekent op de eerste plaats dat je je herkent in onze kernwaarden: onafhankelijk, betrokken, deskundig en gedreven.

 • Je bent een 3e/4e jaars WO/HBO student;
 • Iemand die werkervaring wil opdoen d.m.v. een meewerkstage;
 • Minimaal 5 maanden beschikbaar voor een full-time (40 uur) meewerkstage vanaf augustus/september;
 • Afwachten is niets voor jou: je ontplooit initiatieven, op pro-actieve wijze;
 • Zowel zelfstandig als in teamverband functioneer je goed;
 • Je werkt accuraat en kwaliteitsgericht;
 • Je bent communicatief sterk, zowel mondeling als schriftelijk;
 • Je werkt klant- en servicegericht en kunt omgaan met details.

Wij bieden

Zodra je bij ons komt werken, dagen we je uit om echt het verschil te maken. Daar staat natuurlijk een passende stagevergoeding tegenover. Van Lanschot is gericht op mensen. Wij bieden mensen kansen en als je deze weet te pakken zijn er volop mogelijkheden. Met een goede stagevergoeding en ruime aandacht voor persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling, dragen wij bij aan een goede werkomgeving.

Interesse?

Neem dan contact met ons op. Voor nadere informatie kun je bellen Nathalie van Maanen, Senior Relatiemanager, via telefoon 020 354 4749 of met Anniek Braat, Recruiter via telefoon 06 5117 2137 of a.braat@vanlanschot.com.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Apply Now