Centraal Bureau voor de Statistiek

About us

In een samenleving waarin informatie explosief toeneemt, is het vrij kunnen beschikken over betrouwbare en integrale data cruciaal. Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Bij het CBS, met vestigingen in Den Haag, Heerlen en op Bonaire, vind je een aangename mix van een overheids- en bedrijfsklimaat. Er werkt een zeer gemêleerde groep mensen (ca. 2000) of het nu gaat om leeftijd, nationaliteit, studierichting of loopbaan. Wat iedereen gemeen heeft is een focus op onderzoeksresultaten van de allerbeste kwaliteit. 

What we offer

Bij het CBS werken mensen met diverse achtergronden nauw samen. Wat iedereen gemeen heeft is de focus op onderzoeksresultaten van de allerbeste kwaliteit. We vertellen je over het CBS en de carrièremogelijkheden welke het CBS jou kan bieden. Is jouw interesse gewekt?  Kijk voor onze actuele vacatures en uitdagende meewerk- of afstudeerstages op de onderstaande vacaturesite.