Room for Discussion Sefa

Studenten Stemwijzer

Aparte interviews met alle partijleiders voor, door en over studenten

Main Partners
SSW RFD

Studenten Stemwijzer

De verkiezingen komen er weer aan en daarom presenteert Room for Discussion de Studenten Stemwijzer (SSW)! De SSW is een interviewreeks voor, door en over studenten, waarin we alle partijleiders willen interviewen over onderwerpen die alle studenten bezighouden (MBO, HBO en WO).

 

Room for Discussion is in 2008 opgericht tijdens de financiële crisis en inmiddels zitten we in 2020 in een nieuwe crisis. Door de corona crisis is het belangrijker dan ooit dat studenten betrokken zijn bij de verkiezingen. Er staat namelijk enorm veel voor ons op het spel: we hebben historisch hoge studieschulden, verkleinde baankansen en we betalen later hoogstwaarschijnlijk ook nog eens de rekening voor de crisis. Daarom heeft de SSW twee doelen: 1. zorgen dat de belangen van studenten op de kaart worden gezet, 2. zorgen dat jullie beter weten wat je moet stemmen, een Studenten Stemwijzer dus.

Onze kernwaarden

Met de SSW willen wij in gesprek met alle partijen in de kamer: elk politiek geluid moet gerepresenteerd worden. Daarnaast behandelen we elk geluid ook gelijk: met hetzelfde format. In dit format zullen we het o.a. hebben over hoe de partijleiders zelf waren als student, over jullie zorgen en een onderwerp wat de partij zelf mag kiezen. Maar we gaan nog niet alles over het format verklappen…

Wij vinden het enorm belangrijk dat politici direct in gesprek gaan met studenten, en dat wij niet enkel door al wat oudere interviewers indirect worden gerepresenteerd. Daarom bestaat ons team ook uit alleen maar studenten. Verder draait de SSW er natuurlijk om dat we jullie zorgen willen overbrengen naar de partijleiders! Dus stuur ons jouw vragen naar onze Instagram of ons e-mail adres. Tot slot laten de corona maatregelen het in februari hopelijk toe dat een klein studenten publiek aanwezig kan zijn, en vragen kan stellen. Zo niet, dan zullen we werken met een online publiek of ingezonden vragen.

De SSW houdt aparte interviews met alle partijleiders, zodat we echt de diepte in kunnen gaan. Dat is uniek: rond de verkiezingen zijn er natuurlijk wel debatten en talkshows, maar daar zijn politici hooguit een paar minuten aan het woord. Wij hebben daarentegen echte diepgang.

Politiek lijkt vaak een ver-van-je-bed-show. Maar wij willen laten zien dat politiek niet alleen belangrijk is, maar ook leuk! Onze interviews zullen daarom écht niet alleen serieus zijn. We willen juist laten zien dat politici ook maar gewoon mensen zijn.

Stay up-to-date!

Disclaimer
De Studenten Stemwijzer is een interviewreeks waarmee we studenten willen informeren en helpen bij het stemmen. We gaan echter geen stemhulp website maken, zoals bijvoorbeeld de StemWijzer van ProDemos. Wij zijn niet geaffilieerd met hen: de projecten staan geheel los van elkaar.