Trainee Risk

Main Partners

Als Trainee Risk bij het Pensioenfonds Rail & Openbaar Vervoer werk je gedurende twee jaar aan vier verschillende opdrachten binnen de organisatie, waarbij het accent ligt op vermogensbeheer. Drie van deze opdrachten voer je uit op de afdeling Risk, Legal & Compliance en een op de afdeling Vermogensbeheer. De focus van deze opdrachten ligt op het risicomanagement bij vermogensbeheer, waarbij je dit in elke opdracht vanuit een andere kant belicht. Zo houd je je zowel bezig met financial als operational risk en met verschillende onderdelen van de portefeuille, zoals aandelen, obligaties, vastgoed en private equity. De opdrachten komen voort uit actuele vragen van de betreffende teams en hebben als doel om waarde toe te voegen aan het Pensioenfonds en jou kennis te laten maken met alle aspecten binnen de afdelingen. Zo leg je een goede basis om vanuit een risicoperspectief naar vermogensbeheer te kijken.

Je combineert het werken aan je opdrachten met het dagelijks werk op de afdeling. Op deze manier ben je betrokken bij de primaire processen van het Pensioenfonds en leer je wat het werk precies inhoudt. Daarnaast volg je tijdens je traineeship veel trainingen en workshops. Dit zijn algemene trainingen die alle Trainees volgen, maar ook specifieke trainingen of workshops over een onderwerp dat voor jou relevant is, bijvoorbeeld een communicatietraining of een cursus gericht op Excel-vaardigheden.

Je bent onderdeel van het team Risk, Legal & Compliance, samen met twaalf collega’s, waaronder Risicomanagers, Juristen, en een Compliance Officer. Het team wordt aangestuurd door de Manager Risk, Legal & Compliance. Tijdens je traineeship word je inhoudelijk begeleid door je Manager en op het vlak van persoonlijke ontwikkeling door een HR-Adviseur. Ook word je gekoppeld aan een oud-trainee, die je als buddy wegwijs maakt binnen de organisatie.

Apply Now