Afstudeerstage IT audit & advies

Main Partners

Wil jij je masterthesis schrijven in samenwerking met een organisatie die jou kan begeleiden in onderwerpen op het snijvlak van business en IT? Kom dan afstuderen bij PwC en maak kennis met onze IT Audit en Adviespraktijk! We laten je graag zien wat we allemaal te bieden hebben tijdens je stage bij ons. Bij Risk Assurance (IT Audit & Advies) werken professionals die gespecialiseerd zijn in verschillende type marktsectoren en het managen van risico’s in een digitaliserende omgeving. Onze coaches kunnen jou (virtueel) begeleiden op een breed scala aan onderwerpen. Interessante onderwerpen waar wij momenteel mee bezig zijn: Blockchain, Robotics, Artificial Intelligence, Agile, IFRS Transformations, Continuous Auditing, Risk Culture, Quantum Computing, GDPR of andere IT-gerelateerde regelgeving en data-analytics.

Zit jouw onderwerp er niet tussen? Geen probleem, we gaan hier graag met jou over in gesprek!

Hoe ziet je werk eruit?
Jouw belangrijkste bezigheid is het schrijven van jouw scriptie of afstudeeropdracht. Als afstudeerstagiair krijg je voldoende mogelijkheden om PwC te leren kennen. Uiteraard kan je al je verplichtingen blijven volgen tijdens je stage. Een scriptiestage bij PwC biedt je zowel vakinhoudelijke begeleiding als praktijkervaring. Naast het schrijven van je scriptie is het ook mogelijk om mee te gaan naar (virtuele) klantopdrachten, waar wij ons bezig houden met organisatievraagstukken op het gebied van big data, cyber security, data analytics, Robotic Process Automation, Artificial Intelligence, IT-audits en internal controls. Onze klanten variëren van lokale spelers tot grote multinationals in verschillende marktsectoren.

Wie ben jij?

 • Je bent een talentvolle en ambitieuze student. Je wilt jezelf ontplooien en nu al vaardigheden, inzichten en relaties opbouwen die de rest van je carrière van pas komen.
 • Je zit in de laatste fase van je master Information Management, Innovation Management, Technische Bedrijfskunde, Business Administratie of een ander IT georiënteerde studie.
 • Of je volgt een master variant van Bedrijfskunde of Bedrijfseconomie, maar hebt affiniteit met bedrijfs- en IT-processen;
 • Je bent nieuwsgierig naar de nieuwste ontwikkelingen in IT Audits;
 • Je bent 3 tot 6 maanden beschikbaar (minimaal 3 dagen per week, dit kun je flexibel indelen);
 • Je spreekt en schrijft vloeiend Nederlands;
 • Je ziet deze afstudeerstage als een opstap naar een baan bij PwC.

Wie zijn wij?
Door de open cultuur en ruimtes heb je veel contact met alle collega’s. Je zult hierdoor merken dat jouw ondersteuning binnen de groep niet beperkt blijft tot alleen jouw begeleider. Andere collega’s staan je ook graag bij wanneer je vragen hebt of tegen problemen aanloopt. Doordat je omringd bent door professionals die veel verschillende klanten bedienen, heb je volop mogelijkheden om jouw kennis, theorieën en conclusies aan de praktijk te toetsen.

Floor de Jonge, oud-studente Management of Technology aan de TU Delft, studeerde in 2021 bij ons af en is nu gestart als Associate:

“Voor mijn scriptie heb ik onderzoek gedaan naar de benodigde IT-componenten voor een transitie in de gezondheidszorg. Bij PwC kreeg ik een scriptiebegeleider die mij in contact bracht met collega’s en klanten die hier dagelijks mee bezig zijn. Deze interviews waren zeer waardevol voor mijn scriptie. Tijdens mijn stage kreeg ik alle ruimte om te werken aan mijn onderzoek, maar er waren ook zeker mogelijkheden om PwC en Risk Assurance beter te leren kennen. Er werden (online) activiteiten georganiseerd en kon meelopen met een IT audit. Ondanks corona heb ik vele collega’s kunnen ontmoeten en de gezellige, laagdrempelige cultuur van PwC kunnen ontdekken. Na een geslaagde stageperiode was ik dan ook enorm enthousiast dat ik een aanbod kreeg om te starten als Associate binnen Risk Assurance! Mocht je vragen hebben over een stage bij Risk Assurance kun je me gewoon een berichtje sturen via floor.de.jonge@pwc.com.”

Wat bieden we je?
Als je bij PwC als afstudeerstagiair aan de slag gaat, krijg je een goede indruk van de praktijk en heb je toegang tot kennis en databronnen die doorgaans niet op de universiteit aanwezig zijn. Je maakt onderdeel uit van een ambitieus team, gespecialiseerd in verschillende type klanten. Bovendien ontvang je een goede stagevergoeding.

 • Je krijgt een professional uit de praktijk als persoonlijke begeleider toegewezen, die je begeleidt in je scriptietraject, samen met jou brainstormt over je onderwerp en aanpak, en ervoor zorgt dat je het brede netwerk van PwC kan gebruiken om je data bij elkaar te krijgen;
 • Je krijgt de kans PwC van binnenuit te leren kennen, als een mogelijk toekomstige werkgever;
 • Een open werksfeer, grote en hechte groep mede stagiairs, teamevents en een energieke bedrijfscultuur;
 • Naast het schrijven van je scriptie of afstudeeropdracht mag je (virtueel) meekijken bij klantopdrachten. Zo zie je met eigen ogen hoe onze professionals bedrijfsprocessen evalueren, bedrijfsmaatregelen toetsen en advies geven over proces-, IT- en beheersvraagstukken;
 • Je krijgt gedurende je scriptietraject een laptop van de zaak.

Solliciteer nu!
Enthousiast over Risk Assurance? Solliciteer direct! De selectieprocedure bestaat uit een online assessment, telefonische kennismaking en een (virtueel) interview.

Wij ontvangen wij graag de volgende documenten:

 • CV;
 • Motivatiebrief;

Heb je vragen over deze vacature? Bel of mail me gerust, via: danielle.menken@pwc.com of +31683090120

Apply Now