Full-time

Consultant IT Assurance

Main Partners

Consultant IT Assurance

Zoek jij een uitdaging op het snijvlak van business, finance & IT? Dan is deze functie zeker iets voor jou!

Jouw uitdagingen

 • Plannen en uitvoeren van IT Audits en Adviesopdrachten
 • Uitvoeren IT risk assessments en evalueren van opzet, bestaan en werking van IT controles in de verschillende IT-systemenapplicaties
 • Beoordeling uitvoeren op de betrouwbaarheid, continuïteit en veiligheid van IT-systemen
 • Toepassing van BOTS en data-analysetools om procedures te automatiseren en resultaten te analyseren
 • Identificeren en communiceren van IT bevindingen en verbetermogelijkheden aan het management van onze klanten
 • Op de hoogte blijven van de nieuwste technologische trends

Dit neem jij mee

 • Afgeronde HBO of universitaire master opleiding
 • Een analytische, kritische en nieuwsgierige blik
 • Affiniteit met IT
 • Een absolute teamplayer
 • Nederlandse taal machtig
 • Bereid om RE postmaster te volgen

* Deze eisen geven een richting van het profiel dat wij zoeken voor deze functie. Uit onderzoek blijkt dat voornamelijk mannelijke kandidaten al bij een 60% match solliciteren en vrouwen bij een 100% match. Voldoe jij niet aan alle eisen maar denk je wel dat dit de functie voor jou is? Dan nodigen wij je graag uit om te solliciteren.

Wat ga jij doen als Consultant IT Assurance?

Door alle nieuwe technologische ontwikkelingen is ons vakgebied van het managen van de risico’s in en rondom IT, continue in beweging. Denk aan onderwerpen zoals Data Analytics, Robotic Process Automation, Proces Mining and Artifical Intelligence. Als consultant op bij de IT Assurance afdeling is daardoor een dag nooit hetzelfde.

Je komt terecht in een enthousiast en dynamisch team met jonge mensen. Samen met jouw team ga jij je klanten begeleiden bij het verbeteren van de kwaliteit en beheersing van de IT-risico’s en IT-systemen. Als consultant ben je betrokken bij alle fases van de levenscyclus van een IT-systeem. In alle fases vorm je zelf een oordeel over de kwaliteit en betrouwbaarheid van de IT-systemen, de IT -processen en alle gegevens die met deze systemen worden verwerkt.

Je hebt meerdere klanten in een week en je werkt continue met verschillende teams samen. Bij KPMG staat jouw ontwikkeling voorop en is er veel ruimte om te groeien als professional.

Voor een selecte groep van nieuwe collega’s bieden wij de mogelijkheid om gedurende enkele maanden mee te werken bij andere afdelingen waar wij als IT Auditors veel mee te maken hebben. Denk bijvoorbeeld aan meelopen met de Accountants, Sustainability experts, Cyber Security deskundigen of onze Innovatie-afdeling. Hierdoor begrijp je beter wat de rol van IT Audit is in het grote geheel, waardoor je dus ook een betere IT Auditor wordt. Als jij daar interesse in hebt, en als er ruimte is, dan gaan we met jou kijken wat er mogelijk is.

Je leert niet alleen je collega’s maar ook KPMG kennen door de leukste activiteiten zoals onze jaarlijkse skitrip, sportevenementen en vrijdagmiddagborrels.

Dit bieden wij

 • Een marktconform salaris, winstuitkering, een vaste onkostenvergoeding en een thuiswerkvergoeding
 • 30 vakantiedagen (op fulltime basis) en de mogelijkheid om meer dagen te kopen of je vakantiedagen te verkopen.
 • Bij KPMG werken we hybride, dus een combinatie van zowel thuis als op kantoor.
 • Een volledig ingerichte thuiswerkplek.
 • Een leaseauto of een mobiliteitsregeling.
 • Een laptop en iPhone die je ook privé mag gebruiken.
 • Een flexibel pensioen zonder verplichte eigen bijdrage.
 • Een uitgebreid aanbod van trainingen en opleidingen die bijdragen aan jouw professionele en persoonlijke ontwikkeling.
 • Aandacht voor vitaliteit! Sporten op het kantoor in Amstelveen of korting op een sportschool bij jou in de buurt én toegang tot coaching, gezondheids- en vitaliteitprogramma’s.
 • ‘Together’ is één van onze kernwaarden. Je kunt dus rekenen op verschillende sociale activiteiten zoals teamuitjes, borrels en evenementen samen met je collega’s.

Sollicitatieprocedure

Stap 1 – Jouw sollicitatie

Heb je gesolliciteerd? Als wij een match zien met jouw cv en de vacature vragen wij je in de meeste gevallen een online assessment (capaciteitentest) te maken. Voldoet jouw score aan de gestelde norm? Dan vul je ook een persoonlijkheidsvragenlijst in. De resultaten geven inzicht in jouw gedragsvoorkeuren en competenties. Voor sommige functies nodigen wij je direct uit voor een eerste interview en hoef je geen online assessment te maken.

Let op: Kan je geen cv of motivatiebrief uploaden bij jouw sollicitatie, dan maak je eerst de KPMG Talent Pitch. Aan het einde van de Talent Titch kan je je cv en indien nodig ook een motivatiebrief uploaden.

Stap 2 – Het eerste gesprek

Na een positieve afronding van de KPMG Talent Pitch nodigen we je uit voor een eerste gesprek met een recruiter. In sommige gevallen is er ook direct al een collega van de betreffende afdeling bij het gesprek aanwezig. Dit gesprek is een wederzijdse kennismaking, waarbij jij dus ook de kans krijgt om alle vragen die je waarschijnlijk hebt te stellen.

Stap 3 – Vervolg gesprek

Nog steeds enthousiast? Dan volgt er een tweede kennismaking. We gaan in dit tweede gesprek dieper in op de functie en de inhoudelijke thema’s waar je mee te maken gaat krijgen. Eventueel word je gevraagd om voor dit gesprek een business case voor te bereiden. Soms vindt er nog een derde gesprek plaats.

Stap 4 – Aanbod

Hebben we een match? Dan ontvang je van ons een aanbod om te starten bij KPMG. In het aanbod vind je niet alleen je salaris, maar lees je ook meer over ons complete aanbod aan arbeidsvoorwaarden, zoals jouw pensioen, vakantiedagen, en meer. Zeg je “ja”? Dan feliciteren we je als nieuwe collega en nemen we je mee naar de allerlaatste stap.

Stap 5 – Screening

Wij willen in alle opzichten een integere en betrouwbare organisatie zijn, dus screenen we iedereen die bij ons komt werken. Validata doet deze screening en checkt daarbij onder andere referenties. Alles in orde? De weg naar een mooie carrière bij KPMG ligt voor je open. Je start dan met het uitgebreide onboarding programma.
Wil je meer weten over onze sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met ons recruitmentteam via recruitment@kpmg.nl

Interesse?

Let’s meet Chaimae Berohou

Recruiter

+31 6 23904986
Mail mij

Apply Now