Peer educator MoneyWays

Flexibele bijbaan waarin je via gastlessen jongeren leert omgaan met geld.

Main Partners

Peer educator bij MoneyWays

MoneyWays is hét onderwijsprogramma van Diversion waarin we jongeren beter leren omgaan met geld. Hard nodig, want de afgelopen vijf jaar is het aantal jongeren met betalingsproblemen bijna verdubbeld.

Als peer educator bij MoneyWays maak je geldzaken en financiële problematiek bespreekbaar in de klas. Ook zet je jouw eigen financiële (leer)ervaring in om jongeren bewust te maken van hun eigen financiële gedrag en van financiële risico’s. Dit doe je samen met andere peer educators in de vorm van gastlessen op het voortgezet onderwijs en het mbo.

Wat bieden we jou?

 • De kans om je als rolmodel in te zetten om schulden onder jongeren te voorkomen.
 • Werkervaring door voor groepen jongeren te staan en mee te denken over de invulling en verbetering van het lesprogramma.
 • Ontwikkeling van jouw didactische vaardigheden en kennis over financiële onderwerpen. Hiervoor krijg je trainingen en individuele begeleiding.
 • De kans om veel andere inspirerende jongeren te leren kennen en te bouwen aan je netwerk.
 • Een flexibele bijbaan waarbij je jezelf inschrijft voor diensten die binnen jouw rooster passen.
 • Een betaalde bijbaan. Je ontvangt € 16,03 per uur (bruto, inclusief vakantiegeld). Daarnaast ontvang je een reiskosten- en reistijdvergoeding.

Wat vragen we van jou?

 • Je hebt een eigen ervaring met geld(problemen) en wilt daar open met jongeren over praten. Deze ervaring kan bijvoorbeeld gaan over te veel geld hebben uitgegeven met AfterPay of crypto, schulden, opgroeien in armoede of schaamte om geld terug te vragen.
 • Je kunt levelen met leerlingen van het voortgezet onderwijs en studenten van het mbo.
 • Je bent tussen de 18-26 jaar en wilt met jongeren het gesprek aangaan over omgaan met geld.
 • Je bent minimaal 1 dag per week inzetbaar om lessen te geven.
 • Ervaring in het onderwijs is niet nodig.

Solliciteer

Wil je ons team komen versterken als Peer Educator MoneyWays? Dan horen we graag van je! Bij een positief sollicitatiegesprek volgt een MoneyWays training.

Vragen?

Neem gerust contact op met Jenny Trimp, projectmedewerker bij MoneyWays. Je kunt Jenny per mail (jtrimp@diversion.nl) of telefonisch (020 – 305 92 77) bereiken.

Diversion

Diversion is een bureau voor maatschappelijke innovatie. Wij ontwikkelen concrete oplossingen voor complexe maatschappelijke vraagstukken. Met onze programma’s helpen we organisaties in de publieke en private sector in te spelen op de voortdurende veranderingen in de samenleving en zo hun maatschappelijke impact te vergroten. Ook pionieren we met eigen initiatieven die bijdragen aan een betere toekomst.

Apply Now