Trainee Vermogensbeheer

Main Partners

Als Trainee Vermogensbeheer bij het Pensioenfonds Rail & Openbaar Vervoer werk je gedurende twee jaar aan minimaal vier opdrachten binnen de afdeling Vermogensbeheer. Deze opdrachten beslaan verschillende onderwerpen binnen de afdeling, zoals portefeuillemanagement, vastgoed, strategie of maatschappelijk verantwoord beleggen. De opdrachten komen voort uit actuele vragen van de betreffende teams. De eerste opdracht ligt voor je klaar en daarna ga je zelf op zoek naar vraagstukken binnen de verschillende teams. In de opdrachten wordt vaak een beroep gedaan op je analytische vaardigheden en je zult bijvoorbeeld geregeld analyses uitvoeren in excel. Alle opdrachten hebben het doel om waarde toe te voegen aan het Pensioenfonds en jou kennis te laten maken met alle aspecten binnen Vermogensbeheer. Zo weet je aan het einde van je traineeship goed welke kant je op wilt.

Je combineert het werken aan je opdrachten met het dagelijks werk op de afdeling. Op deze manier ben je betrokken bij de primaire processen van het Pensioenfonds en leer je wat het werk precies inhoudt. Daarnaast volg je tijdens je traineeship veel trainingen en workshops. Dit zijn algemene trainingen die alle Trainees volgen, maar ook specifieke trainingen of workshops over een onderwerp dat voor jou relevant is, bijvoorbeeld een communicatietraining of een cursus gericht op excel-vaardigheden en finance skills. Om meer te leren over vermogensbeheer start je ook met een CFA-opleiding.

Je bent onderdeel van de afdeling Vermogensbeheer, dat bestaat uit zo’n vijftig collega’s in verschillende teams. Tijdens je traineeship word je inhoudelijk begeleid door de Teamleider Aandelen en Analisten en op het vlak van persoonlijke ontwikkeling door een HR-Adviseur. Ook word je gekoppeld aan een oud-trainee, die je als buddy wegwijs maakt binnen de organisatie.

Het Pensioenfonds Rail & Openbaar Vervoer is het niet verplicht gestelde pensioenfonds voor de bedrijfstak Spoorwegen en Openbaar Vervoer. De organisatie voorziet (voormalig) werknemers en gepensioneerden van aangesloten ondernemingen in pensioen: de kernactiviteiten van het fonds zijn pensioenadministratie en vermogensbeheer. Binnen het Pensioenfonds verzorgt een team van ruim 50 collega’s de 27 miljard euro aan beleggingen van het fonds. Een aanzienlijk deel van het vermogen wordt vanuit Utrecht door het fonds zelf belegd. De beleggers houden in een overzichtelijk team goed zicht op alle beleggingen en zijn zelf direct verantwoordelijk voor het verder verduurzamen van de portefeuille. Verandering is een constante factor binnen de organisatie, aangezien het pensioenproduct en de pensioensector sterk in beweging zijn. Het Pensioenfonds Rail & OV heeft 200 betrokken medewerkers en samenwerken staat centraal binnen de organisatie.

Apply Now